Friskvård

Planera in friskvård på arbetsplatsen för en sundare personal.

Friskvård är ett område som ingår i arbetsmiljösfären. Ni ökar era anställdas välbefinnande, sprider glädje och kan på sikt få en friskare arbetsstyrka.

Friskvård kan handla om stöd för motionsaktiviteter, massage, tillgång till gym och så vidare. Ni kan också välja att tydligt deklarera i er policy hur just er verksamhet ska arbeta med friskvård och vad som gäller för de anställda.

Riktat till hela personalen

Motionen och friskvården behöver inte utövas i era egna lokaler, i hyrda lokaler, enligt abonnemang eller vara av kollektiv natur. Det avgörande för att det ska vara en skattefri förmån är att motionen och friskvården riktar sig till hela personalen, är av enklare slag och av mindre värde. Den anställde får inte heller byta ut friskvårdspengen mot kontant ersättning.

Friskvårdande exempel

Exempel på skattefri motion är gymnastik, styrketräning, spinning, bowling, racketsporter som bordtennis, tennis, badminton eller squash, lagsporter som volleyboll, fotboll, handboll och bandy. Enklare former av motionsdans som bugg, folkdans, squaredance och jazzdans kan vara skattefria. Detta kan även friskvårdsaktiviteter så som tai chi, chi-gong, kostrådgivning och information om stresshantering vara.

Sporter som kräver dyrare redskap eller kringutrustning som golf, segling, ridning och utförsåkning räknas inte hit.

Relaterad information