Inrapportering av lönestatistik

Snart är det dags att rapportera in 2020 års löner i branscherna Idrott samt Trossamfund och Ekumeniska Organisationer till Arbetsgivaralliansen.

Du som administratör kommer inom kort att få en inbjudan, via mejl, till årets lönestatistikinsamling. När insamlingen öppnar i början av april, kommer länken till lönestatistiken att finns under ”Mina sidor”. Länken syns inte innan dess.

Observera att det inte är samma uppgifter som lämnas i årsuppgiftsinsamlingen.

Insamlingen gäller avtalen 2401 Idrott,  3401 Trossamfund och Ekumeniska Organisationer, 3402 Frälsningsarmén samt 3403 The Salvation Army.

Inrapporteringen ligger till grund för Arbetsgivaralliansens lönestatistik och utgör ett viktigt underlag för de centrala löneförhandlingarna. Även ni medlemmar kan använda lönestatistiken som ett hjälpmedel vid kommande lönerevision och vid lönesättningen i övrigt.

Insamlingen sker likt föregående år via ett webbformulär. Insamling och bearbetning av statistiken görs av Statisticon AB på uppdrag av Arbetsgivaralliansen. 

En sammanställning av årets lönestatistik är planerad att publiceras på Arbetsgivaralliansens medlemssidor under juni månad.

Var hittar jag inrapporteringen av lönestatistik?

När insamlingen öppnar i början av april, kommer länken till lönestatistiken att finns under ”Mina sidor”. Länken syns inte innan dess.

Vem kan lämna lönestatistik?

Alla som har administratörsrättigheter till Arbetsgivaralliansens webbplats kan komma åt inrapporteringen av lönestatistik. Dock kan bara en person per verksamhet lämna in uppgifter. I samband med att en person lämnar uppgifter för just er verksamhet, låser vi sidan för eventuellt övriga administratörer.

När kan jag senast rapportera in lönerna?

Den 17 maj är sista svarsdag, innan dess ska lönerna vara inrapporterade.

Inloggning

Du loggar in här på Arbetsgivaralliansens webbplats för att komma till inrapporteringen av lönestatistiken. Har du glömt ditt lösenord, så klickar du på ”Glömt lösenord” för att välja ett nytt.

Var finns hjälp för hur man gör?

Ytterligare stöd och information finns på webbplatsen för inrapportering av lönestatistik, under fliken ”Hjälp”.

Vilka befattningskoder ska jag använda?

Du använder de befattningskoder som är framtagna och partsöverenskomna till Arbetsgivaralliansens bransch- och löneavtal. Du hittar dessa med beskrivningar under fliken ”Hjälp” på webbplatsen för inrapportering av lönestatistik. 

Support

Alla frågor som rör inrapporteringen av lönestatistik besvaras av Lönestatistiksupporten.

Telefon: 010-130 80 77 (fråga efter ”Lönestatistik”)

E-post: lonestatistik.arbetsgivaralliansen@statisticon.se