Lönestatistikinsamling

Den 18 oktober öppnar lönestatistikinsamlingen gällande 2021 års septemberlöner.

Du som administratör ska ha fått en begäran om kontaktuppdatering om vem hos er som lämnar uppgifter till årets lönestatistikinsamling. Lönestatistikinsamlingen öppnar den 18 oktober, varvid länken till insamlingen kommer att finns under ”Mina sidor”. Länken syns inte innan dess.

Observera att det inte är samma uppgifter som lämnas i årsuppgiftsinsamlingen.

Insamlingen gäller medlemmar med avtal:

2801 Ideella och Idéburna Organisationer,
3103 Skola/Utbildning,
3116 Folkhögskola,
3121 Högskola,
3501 Vård och Omsorg,
3608 TRIA Skola/Utbildning
3609 TRIA Vård och Omsorg.

Inrapporteringen ligger till grund för Arbetsgivaralliansens lönestatistik och utgör ett viktigt underlag för de centrala löneförhandlingarna. Även ni medlemmar kan använda lönestatistiken som ett hjälpmedel vid kommande lönerevision och vid lönesättningen i övrigt.

Insamlingen sker likt föregående år via ett webbformulär. Insamling och bearbetning av statistiken görs av Statisticon AB på uppdrag av Arbetsgivaralliansen. 

En sammanställning av årets lönestatistik är planerad att publiceras på Arbetsgivaralliansens medlemssidor kring månadsskiftet februari/mars 2022.

Var hittar jag inrapporteringen av lönestatistik?

När insamlingen öppnar i mitten av oktober, kommer länken till lönestatistiken att finns under ”Mina sidor”. Länken syns inte innan dess.

Vem kan lämna lönestatistik?

Alla som har administratörsrättigheter till Arbetsgivaralliansens webbplats kan komma åt inrapporteringen av lönestatistik. Dock kan bara en person per verksamhet lämna in uppgifter. I samband med att en person lämnar uppgifter för just er verksamhet, låser vi sidan för eventuellt övriga administratörer.

När kan jag senast rapportera in lönerna?

Den 8 november är sista svarsdag, innan dess ska lönerna vara inrapporterade.

Inloggning

Du loggar in här på Arbetsgivaralliansens webbplats för att komma till inrapporteringen av lönestatistiken. Har du glömt ditt lösenord, så klickar du på ”Glömt lösenord” för att välja ett nytt.

Var finns hjälp för hur man gör?

Ytterligare stöd och information finns på webbplatsen för inrapportering av lönestatistik, under fliken ”Hjälp” till vänster i menyraden.

Vilka befattningskoder ska jag använda?

Du använder de befattningskoder som är framtagna och partsöverenskomna till Arbetsgivaralliansens bransch- och löneavtal. Du hittar dessa med beskrivningar under fliken ”Hjälp” till vänster i menyraden på webbplatsen för inrapportering av lönestatistik. 

Support

Alla frågor som rör inrapporteringen av lönestatistik besvaras av Lönestatistiksupporten via i första hand chatt eller kontaktformulär på webbplatsen för inrapportering av lönestatistik. Det går även att nå den via:

Telefon: 010-130 80 77 

E-post: lonestatistik.arbetsgivaralliansen@statisticon.se