Dags att rapportera in lönestatistik

Nu är insamlingen av 2019 års lönestatistik öppen. Du som har administratörsrättigheter på vår webbplats får en inbjudan via mejl till årets insamling. Rapportera in uppgifterna senast den 1 november.

Du som har administratörsrättigheter på Arbetsgivaralliansens webbplats får en inbjudan via mejl till årets lönestatistikinsamling. När insamlingen är öppen hittar du länken till lönestatistiken under "Mina sidor" här på webben. 

Observera att det inte är samma uppgifter som lämnas i årsuppgiftsinsamlingen!

Insamlingen gäller avtalen:

  • 2801 Ideella och Idéburna Organisationer
  • 3103 Skola/Utbildning
  • 3116 Folkhögskola
  • 3121 Högskola
  • 3501 Vård och Omsorg
  • 3608 TRIA Skola/Utbildning
  • 3609 TRIA Vård och Omsorg

Insamlingen gör vi precis som tidigare år genom ett webbformulär. Insamling och bearbetning av statistiken görs av Statisticon AB på uppdrag av Arbetsgivaralliansen. Insamlingen öppnade den 30 september.

Varför samlar vi in uppgifterna?

Statistiken kan ni använda som hjälpmedel när ni ska sätta löner. Den är också ett viktigt underlag i de centrala löneförhandlingarna och ligger till grund för Arbetsgivaralliansens lönestatistik. Resultaten av de sammanställda uppgifterna hittar du som är medlem sedan på vår webbplats under Lönestatistik.

Hur loggar jag in?

Du loggar in som vanligt här på Arbetsgivaralliansens webb för att komma till inrapporteringen av lönestatistiken. Har du glömt ditt lösenord så klickar du på "Glömt lösenord" för att välja ett nytt. 

Saknar du inloggningsuppgifter, kontakta support@arbetsgivaralliansen.se

Var hittar jag inrapporteringen av lönestatistik?

När insamlingen öppnar 30 september kommer länken till lönestatistiken att finns under "Mina sidor" under rubriken "Aktuella insamlingar". Länken syns inte innan insamlingen öppnat eller för de branscher som inte är aktuella.

Vem kan lämna lönestatistik?

Alla som har administratörsrättigheter till Arbetsgivaralliansens webbplats kan komma åt inrapporteringen av lönestatistik men bara en person per verksamhet kan lämna in uppgifter. När en person lämnar uppgifter för er verksamhet, låser vi sidan för övriga administratörer hos er. 

Var finns instruktioner hur man gör?

Instruktioner finns på webbplatsen för inrapportering av lönestatistik, under "Hjälp" i menyraden.

Vilka befattningskoder ska vi använda?

Använd de befattningskoder som är framtagna och partsöverenskomna för Arbetsgivaralliansens bransch- och löneavtal. Befattningskoder med beskrivningar finns under "Hjälp" i menyraden på webbplatsen för inrapportering av lönestatistik. Obs! Avtal 3121 Högskola ska använda BESTA.

Rapportera innan 1 november

1 november är sista svarsdag för att rapportera in lönerna.

Support

Insamlingen genomförs av Statisticon AB och EVRY AB på uppdrag av Arbetsgivaralliansen. 

Har du frågor angående insamlingen eller om det uppstått problem är du välkommen att kontakta lönestatistiksupporten:
Telefon: 0200-772 201
E-post: support.lon_arbetsgivaralliansen@evry.com