Kränkande särbehandling

Hur arbetar du som arbetsgivare med att fånga upp situationer som kan leda till kränkande särbehandling? Har ni beredskap och rutiner på arbetsplatsen?

Innehåll

Alla arbetsgivare ska ha rutiner för att fånga upp och hantera situationer som kan leda till kränkande särbehandling, innan det leder till sjukdom och ohälsa. Arbetsgivaren är skyldig att motverka förhållanden i arbetsmiljön som kan ge upphov till kränkande särbehandling. Arbetsgivaren ska också ha beredskap för att snabbt hjälpa utsatta. Rutinerna ska vara kända för alla på arbetsplatsen.

Arbetsmiljöverket kontrollerar hur arbetsgivare lever upp till myndighetens föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö.

Vi går tillsammans igenom regelverket och ger dig som arbetsgivare ett processtöd för hur du som arbetsgivare kan arbeta med frågan.

Notera även att det för närvarande pågår en strörre insats riktat mot branschens medlemmar.

Klicka här för att läsa på Arbetsmiljöverket om insatsen.

Målgrupp

Kursen vänder sig både till dig som redan är ledare eller arbetsgivarföreträdare och till dig som är på väg att bli det inom branschen Trossamfund och Ekumeniska Organisationer

Anmälan

Skicka in din anmälan senast två veckor före kursen äger rum. Om du får förhinder och lämnar återbud senare än en vecka före kursen måste vi ta ut en avgift på 700 kronor för att täcka våra omkostnader.

Tid

13.00 -16.30

Pris

Kostnadsfri. Dokumentation och eftermiddagsfika ingår.

Anmälan

Här anmäler du dig till kursen. 

Detaljer
Kursnamn
Kränkande särbehandling
Datum
25 mars
Status
Halvdag
Kostnad
0 kr (inkl. moms)
Målgrupp
Arbetsgivarföreträdare inom branschen Trossamfund och Ekumeniska Organisationer
Syfte
inga
Kursnummer
AA11/20

Logga in

Skapa konto Glömt lösenord