Ny som chef

Är du ny som chef och arbetsgivare i en ideell förening? När du är ny i din chefsroll står du inför många nya situationer och ansvarsområden. Här går vi igenom vad som är viktigt att tänka på.

Innehåll Aktuella kurstillfällen Administration av mina utbildningar

Innehåll

Vi går igenom de helt grundläggande delarna att tänka på när man är ny som chef. Vilket ansvar ingår under ”arbetsgivarhatten”. Och vad måste man känna till? Du kan vara anställd i en ny roll som chef eller du kan vara ledamot i en styrelse och den person som har fått arbetsgivarrollen gentemot er högste chef.

Vilka skyldigheter och vilka rättigheter har du i din nya roll? Vad innebär det att leda och fördela arbetet? Hur sker samverkan med personalen?

Vad gäller enligt de olika delarna i kollektivavtalet- och hur ser ett ”arbetsår” ut vid planering av semester, lönesättning, framtagande av policies. Hur sker det förebyggande arbetet i frågor som arbetsmiljö och diskriminering. Frågorna är stora och många  – och vad ska man som chef tänka på?

 Syftet med dagen är att du som ny chef ska ha fått en överblick över lagar och kollektivavtalsregler. Du ska veta var du kan vända dig och du ska känna dig trygg i att leda och fördela arbetet. Nästa steg är att delta i någon av grundkurser i arbetsrätt där man går mer in på djupet i de olika delarna.

Kursledare: Marie Lav

Tid

Kl. 13.00-17.00

Vad ingår

Kurskostnaden inkluderar eftermiddagsfika samt kursmaterial.

Betalning 

Betalning ska ske senast 10 dagar efter erhållen faktura.

Transporter och logi

Deltagarna ansvarar själva för bokning av resa och logi samt kostnader för detta.

Återbud eller ändring av anmälan

Meddela Arbetsgivaralliansen omgående när anmälan ändras eller dras tillbaka. Vid återbud mellan 1-4 veckor före kursstart debiteras halva kursavgiften. Vid återbud senare än 1 vecka före kursstart eller om kursdeltagaren uteblir, debiteras hela avgiften. Anmälan kan överlåtas på annan person i medlemsföretaget.

 

Aktuella kurstillfällen

Ort Datum Sista anmälan Anmälan
Stockholm 10 november 8 oktober Anmäl

Administration av mina utbildningar

Ange den e-postadress som användes i anmälan så får du en länk skickad till dig. Där kan du se vilka utbildningar du är anmäld till, ladda ner utbildningsmaterial och avanmäla dig.