TRIA – social tregrening i arbetslivet

Branschspecifika nyheter

Förändringar som rör de vilka har Prometheus som tjänstepensionsförvaltare

I och med att den nya Tjänstepensionslagen träder i kraft fullt ut 2020 kommer Prometheus som tjänstepensionsförvaltare att överlåta alla försäkringar till annan förvaltare. Länk till ytterligare information >>

Avtal klart för  TRIA Skola/Utbildning gällande karensavdrag

Arbetsgivaralliansen har med Kommunal, Vision, Akademikerförbunden, Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds samverkansråd träffat överenskommelse om förändringar i bransch- och löneavtal TRIA Skola/Utbildning, rörande reglerna om karensavdrag fr o m den 1 januari 2019. Länk till ytterligare information >>

Avtalsinformation för branscherna Vård och Omsorg och TRIA Vård och Omsorg

Inför lönerevisionen 2019 och kommande avtalsförhandlingar bjuder vi in till en heldag för våra medlemsorganisationer. Förutom kollektivavtalen kommer vi att gå igenom samverkansavtalet och löneavtalet. Trygghetsrådet TRS kommer att vara med och informera om deras verksamhet.
Tid och plats: 11 april i Stockholm, i Sensus lokaler.
Tid och plats: 29 april i Stockholm, information om plats kommer senare.

Länk till ytterligare infromation >

Avtalkonferenser för bransch TRIA

Arbetsgivaralliansen bjöd under november månad in till två tillfällen där vi informerade om gällande kollektivavtal för bransch TRIA. (Medlemmar tidigare tillhörande Huvudmannaförbundet)

Vi gick översiktligt igenom Arbetsgivaralliansens avtal TRIA  Vård och Omsorg och TRIA Skola/Utbildning. Missade ni konferenderna och har frågor, kontakta er rådgivare Jonas Bergman.

Vi välkomnar vår senast tillkomna bransch

Vi är glada över att Huvudmannaförbundet har valt gå samman med Arbetsgivaralliansen och vi vill hälsa alla nytillkomna medlemmar varmt välkomna!   

Er personliga rådgivare heter Maria Liljedahl som ni hittar kontaktuppgifter här intill. Om Maria inte finns anträffbar är vår Arbetsgivarjour öppen, alla vardagar, kl. 8.30–16.30 och nås på tfn 0771-19 19 00 eller e-post svar@arbetsgivaralliansen.se.

Kollektivavtal

Era gällande kollektivavtal påverkas inte av övergången till Arbetsgivaralliansen. Det hängavtal som tecknats och gäller från den 1 januari 2017 rekommenderas alla medlemmar att inrangera. På något års sikt kommer det förhandlas fram ett eget branschanpassat avtal. Detaljerna kring detta är ännu inte klara utan kommer att diskuteras i branschkommittén. 

Webbplatsen

Här på webbplatsen kan ni själva söka svar på många av era frågor. Ni kan också hämta avtal, blanketter, checklistor, mallar och verktyg för att underlätta ert huvudmannauppdrag. Där hittar ni också information om de kurser och seminarier vi erbjuder för att ni ska utvecklas som huvudmän. Huvudmannaförbundets uppskattade styrelsekurs kommer att fortsätta som vanligt i höst.

Under rubriken Avtal & mallar hittar ni information som gäller specifikt för bransch TRIA – social tregrening i arbetslivet, bland annat gällande kollektivavtal samt länkar till blanketter vid anställning och uppsägning.

Under rubriken Rådgivning får ni konkreta råd om anställning, sjukdom, semester, lönesättning, arbetsmiljö, uppsägning med mera. 

En snabbguide till webbplatsen hittar ni här > Snabbguide till webbplatsen