Maria Liljedahl ny branschansvarig för TRIA

När Maria börjar arbeta på Arbetsgivaralliansen som rådgivare och förhandlare är det en återgång till det hon brinner för mest – arbetsrätt och ledarskapsfrågor.

Maria Liljedahl har lång erfarenhet av arbetsrättsfrågor och stor förhandlingsvana. Hon kommer närmast från FTF där hon arbetade som enhetschef och förhandlingschef, dessförinnan var hon förbundsjurist för Svensk Scenkonst och SHR (nuvarande Visita). I grunden är hon arbetsrättsjurist med examen från Uppsala universitet.

Maria visste redan när hon lämnade tjänsten på Svensk Scenkonst att hon gärna ville arbeta på arbetsgivarsidan igen. Arbetsgivaralliansen utmärkte sig med sin kundbas av ideella och idéburna organisationer, så när hon fick höra talas om att de letade efter en rådgivare sökte hon genast jobbet.

Erfarenhet av rollen som chef

Det Maria mest ser fram emot är att återgå till att coacha och stödja arbetsgivare i sina yrkesroller. Hon menar att hennes arbete består av två delar, dels de juridiska och arbetsrättsliga frågorna och dels ledarskapsfrågorna. Att hjälpa människor att bli bättre chefer är en stark drivkraft hos Maria och sin egen erfarenhet av yrket ser hon som en stor tillgång.

Jag har fått större förståelse för att det inte alltid är så lätt [att vara chef]. Det är lättare att uppfostra andras barn, säger Maria och syftar till att det är enklare att tala om för andra hur de ska vara chefer, än att själv vara det.

Tillträde den 1 mars

Maria tillträder sin nya position som branschansvarig för TRIA den 1 mars. Jonas Bergman, som idag är rådgivare för bransch TRIA, tar till våren över ansvaret för bransch Utbildning och Folkbildning efter Christina Thunberg. Christina fortsätter som rådgivare fram till sin pension i sommar.

Porträttbild av Maria Liljedahl

Maria Liljedahl

Titel
Förhandlingschef
Telefonnummer
08-545 912 01
E-postadress