Välfärdsmöte 18-19 oktober

Välkommen till den stora mötesplatsen för idéburen välfärd. Arbetsgivaralliansen är medarrangör till Famnas konferens som är öppen för alla våra medlemmar.

Det bjuds föreläsningar och workshops med fokus på framtiden för den idéburna välfärden. Några ämnen är ledarskap, arbetsgivarvarumärke, finansiering och kapitalförsörjning och politikens kännedom om vår sektor och mycket mycket mera. 

Bland talarna

Bland de många intressanta talarna finns

  • Anders Kompass, världskänd kämpe, tidigare chef inom FN:s avdelning för mänskliga rättigheter som avslöjade sexuella övergrepp på barn. Han talar om vikten av civilkurage och att stå upp för det som är rätt, även när överordnade och internationella krafter motarbetar.

  • Susanna Alexius, ekon. dr, forskare och lärare i företagsekonomi, Score vid Handelshögskolan och Stockholms universitet.Dynamisk ledarskapsföreläsare som ger aha-upplevelser om vår sektor.

  • Willy Silberstein, journalist och tidigare chef för utrikes- inrikesredaktionerna på SR, f.d. politisk reporter och EU-korrespondent. Numera professionell moderator, en av de med anslitade i Almedalen. Du känner igen hans röst. 

  • Albin Blomster, 14 år, den hittills yngste pristagaren av Raoul Wallenberg-priset Ungt kurage. Albin har startat aktiviteter för ensamkommande unga och ger mattelektioner. Civilkurage är för Albin att våga göra någonting.

  • Lotta Säfström, direktor Göteborgs kyrkliga stadsmission, ledamot Arbetsgivaralliansen och tidigare ordförande för Famna. Utbildad diakon och socionom från Stor Sköndal. Hur höjer vi profilen på idéburen välfärd? 

  • Mats Edman, Stridbar tidigare chefredaktör för Dagens Samhälle, Veckans affärer och Nyhetsbyrån Direkt. Kommer provocera oss med åsikter om idé-buren sektors synlighet och självbild.

  • Lars Trägårdh, professor i historia, Ersta Sköndal Bräcke högskola. Forskar om det sociala kontraktet med betoning på nationalismen, folkhemmet och välfärdsstatens rötter, individens ställning och rättigheter samt civilsamhällets roll för välfärd och demokrati. Hur står det till med tilliten?

  • Chatri Wihma, HR-chef på Liseberg i Göteborg. Utbildad vid Handelshögskolan i Göteborg. Har tagit sin "employer branding" till sagolika nivåer. Är livet en bergochdalbana och hur ser ett kaninavtal ut?

Läs mer på Famnas webbplats eller anmäl dig direkt via länk.