Välkommen Johan Rydstedt!

Hos Arbetsgivaralliansens nya rådgivare, Johan Rydstedt, ringer telefonen redan varm. Han har lång erfarenhet av arbetsrättsliga och fackliga frågor och kommer primärt att jobba med bransch Idrott.

Vilken är din bakgrund?

Jag är jur. kand. från Uppsala i botten. Bland annat har jag jobbat fem år på Lotteriinspektionen. Det var intressant och lärorikt på många sätt, till exempel hanterade jag juridiska frågor kring illegala spel. Under mina år på Företagarnas juridiska rådgivning svarade jag på runt 8000 frågor om företagande. Det kunde handla om allt möjligt, men runt 65 procent skulle jag säga var av arbetsrättslig karaktär, så jag har nog hört det mesta. Samtidigt vet jag att det alltid kan uppstå nya situationer som kan överraska. Eftersom jag även arbetat fyra år på KFO, var steget inte långt till Arbetsgivaralliansen.

Vad ser du fram emot i din roll på Arbetsgivaralliansen?

Medlemskontakten är det bästa med mitt jobb. Jag ser fram emot att lära känna medlemmarna och hjälpa till att lösa kniviga frågor. Det är kul, för det ringer folk från hela landet. Att få ge hands-on nytta i situationen känns bra, de flesta är väldigt glada och tacksamma. Och så ska det bli roligt att få arbeta med de professionella och trevliga kollegorna på Arbetsgivaralliansen, vi känner varandra sedan tidigare.

Vilket är ditt bästa tips till medlemmarna?

Ring innan du agerar. Det går inte att backa bandet alla gånger. Grundarbetet måste göras innan du agerar, hur angelägen frågan än upplevs. Gör rätt från början, helt enkelt. Jag har arbetat med arbetsrättsliga frågor från chefsnivå i stora organisationer, ner till mindre föreningar som helt saknar HR-funktioner. Bredden gör att jag kan guida dig rätt för att du ska undvika att gå i de större fällorna.

Vem är du?

Mina rötter finns i Lidköping, men nu bor jag här i Stockholm med min familj. För mig är det viktigt att lyssna in andra. I jobbet är jag ganska snabb på att se var de stora problemen ligger och bedöma vad som behöver göras. Att få jobba med idrottsavtalet gör mig lite extra varm om hjärtat. Även om arbetsrätten är densamma, så är det särskilt roligt att få arbeta med saker jag har en relation till. Okej, jag erkänner! Bandy, hockey och fotboll är jag extra svag för.

Efter närmare 10 års erfarenhet av arbetsrättsliga frågor har jag sett mycket och ser fram emot att guida dig rätt. Mitt bästa tips är att ringa innan du agerar. Vi hörs!

Johan Rydstedt

Johan är lugn, analytisk och bär med sig en bred kompetens i arbetsrättsliga frågor till nytta för våra medlemmar. Välkommen till Arbetsgivaralliansen.

Hans-Göran Elo, förbundsdirektör