Ny omgång av Fokusprogrammet

Forskning, praktik och erfarenhetsutbyte i optimal kombination. Vill du bli utmanad och få nya perspektiv? FOKUSPROGRAMMET är ett ledarprogram för dig med strategiskt ansvar i ideell sektor!

FOKUS-programmet är framtaget för anställda inom organisationer som är anslutna till Arbetsgivaralliansens branschavtal Ideella och Idéburna Organisationer. Deltagare som arbetar inom organisationer som är anslutna till Arbetsgivaralliansen får avgiften subventionerad av Trygghetsrådet TRS.

Deltagarna får möta forskare och praktiker. Det kommer även omfatta egen aktivitet och förstås nätverkande. Ulrika Erksell utlovar roliga arbetsformer för att öka lärande och erfarenhetsutbyte:

- Vi tar med IDEELL ARENA-konceptet till det här programmet, vilket innebär forskning, praktik och erfarenhetsutbyte - ett handlingsinriktat program som vi tror ska vara både utmanande och ge nya perspektiv.

Det första tillfället fokuserar på organisation och verksamhet - uppdrag, resurser och effekter. Det andra tillfället handlar om människorna - roller, kompetens och engagemang.

För de som känner till IDEELL ARENAs Fenixprogram kan Fokusprogrammet jämföras med en "Fenix light" - Fenix är dubbelt så många dagar och mer omfattande.

- Vi hoppas att en mångfald av olika typer ideella organisationer söker även denna gång. Vi uppmuntrar organisationerna att skicka två deltagare, men maxantalet är satt till 20 personer. Alla som söker kommer att kontaktas för ett förberedande samtal. Därefter sätter vi ihop en bra mix av organisationer.

Var och när

Programmet äger rum den 18 - 20 januari på Bosön, Lidingö, 1 - 3 mars på Tollare folkhögskola, Nacka.

Anmälan

Anmäl er senast den 15 november via länken nedan. Anmälan administreras av Trygghetsrådet TRS.