Kollektivavtal tecknat för elitfotboll dam

Arbetsgivaralliansen och Unionen har tillsammans med Elitfotboll Dam och Spelarföreningen kommit överens om ett nytt kollektivavtal för elitfotbollsspelare inom OBOS Damallsvenskan och Elitettan.

—  Kollektivavtalet ligger helt i linje med framtiden för damfotbollen  både för klubbarna som arbetsgivare och spelarna, säger Johnatan Kibebe, förhandlare Arbetsgivaralliansen.

Arbetsgivaralliansen, EFD, Unionen och Spelarföreningen skrev på kollektivavtalet som gäller under perioden 2023-11-01 -2026-11-30 och omfattar alla anställda spelare i OBOS Damallsvenskan och Elitettan. Avtalet reglerar villkor för försäkring samt delar så som sjuklön, ledighet, kompetensutveckling och omställningsstöd.

Parterna är även överens om att i arbetsgrupper tillsammans vidareutveckla damfotbollen, i syfte att befästa svensk damfotboll och göra den internationellt än mer attraktiv.

Förhandlingarna om ett kollektivavtal för elitfotbollen på damsidan har pågått sedan det tidigare sades upp november 2022, nu efter intensiva förhandlingar är vi i hamn med ett modernt och professionellt avtal.

För ytterligare information

Porträttbild av Johnatan Kibebe

Johnatan Kibebe

Titel
Rådgivare Bransch Idrott
Telefonnummer
08-545 912 15
E-postadress