Under anställning

I det här avsnittet fördjupar vi oss i vad du behöver tänka på efter att anställningskontraktet skrivits på och du kan hälsa din nya medarbetare välkommen. Grattis! Hur gör du för att vara en arbetsgivare där medarbetaren trivs, utvecklas och når resultat? Och vilka lagar, avtal och policies måste du som arbetsgivare ha på plats?

Attraktiva

Vad är det som gör att en arbetsgivare upplevs positivt av en potentiell eller befintlig medarbetare? Några av de faktorer som lyfts fram i olika undersökningar är bland annat att det känns viktigt att ha en bra chef/ledare, trevlig arbetsplatskultur och bra stämning. Flexibla arbetstider och möjligheten att själv påverka var du jobbar samt goda möjligheter till kompetensutveckling är andra faktorer som väger allt tyngre.

Oavsett storlek på en organisation finns det flera områden som kan behöva utvecklas för att uppfattas som attraktiv. Det kan till exempel vara att kunna visa att ni som organisation arbetar professionellt och kvalitativt med HRM-frågor (Human Resources Management) som del av organisationens  verksamhetsplan.

Professionella

Ett välfungerande arbete kopplat till HR innebär att utveckla en förmåga att proaktivt arbeta med situationer och frågor som kan uppstå och hantera dem på ett professionellt och arbetsrättsligt korrekt sätt.

I den här delen av Arbetsgivarguiden har vi samlat information och tips kring olika HR-områden som kan bidra till att behålla och utveckla medarbetare i din organisation. Du hittar också information om vilka lagar, avtal och policies du som arbetsgivare faktiskt måste ha på plats och vilka som rekommenderas.

Du som är medlem – ta gärna kontakt med din branschrådgivare om du vill ha ännu mer råd och stöd!

Jag vill bli kontaktad

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig i arbetsgivarrollen och gör dig till en attraktivare arbetsgivare.

VAD FÅR JAG SOM MEDLEM

  • Branschanpassade kollektivavtal
  • Juridiskt stöd i arbetsgivarfrågor
  • Utbildning och tillgång till nätverk
  • Snabb och personlig service
  • Försäkringar
  • Möjlighet att påverka 
  • Trygghet