Avtalsrörelsen 2019

Under 2019 förhandlas en del av Arbetsgivaralliansens kollektivavtal om. Här samlar vi all information om avtalsförhandlingarna och om de nya avtalen.

Avtalsrörelsen 2019

 • Avtalsinformation för branscherna Vård och Omsorg och TRIA Vård och Omsorg

  Inför lönerevisionen 2019 och kommande avtalsförhandlingar bjuder vi in till en heldag för våra medlemsorganisationer. Förutom kollektivavtalen kommer vi att gå igenom samverkansavtalet och löneavtalet. Trygghetsrådet TRS kommer att vara med och informera om deras verksamhet.

 • Avtal klart för Skola/Utbildning och TRIA Skola/Utbildning gällande karensavdrag

  Arbetsgivaralliansen har med Kommunal, Vision, Akademikerförbunden, Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds samverkansråd träffat överenskommelse om förändringar i bransch- och löneavtal Skola/Utbildning samt TRIA Skola/Utbildning, rörande reglerna om karensavdrag fr o m den 1 januari 2019.

 • Avtal klart för Folkhögskola gällande karensavdrag

  Arbetsgivaralliansen har med Kommunal, Vision, Akademikerförbunden, Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds samverkansråd träffat överenskommelse om förändringar i bransch- och löneavtal Folkhögskola, rörande reglerna om karensavdrag fr o m den 1 januari 2019.

 • Avtal klart för Högskola gällande karensavdrag

  Arbetsgivaralliansen har med Akademikerförbunden/SULF, Fackförbundet ST/Visions Samverkansråd, Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds samverkansråd träffat överenskommelse om förändringar i avtal Högskola, rörande reglerna om karensavdrag fr o m den 1 januari 2019.

 • Förhandlingar pågår gällande avtal Högskola

  Avtalsperioden för Högskoleavtalet gick ut den 31 december 2018. Förhandlingarna kring det nya högskoleavtalet pågår just nu och beräknas vara klara i slutet av mars.